"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

Marcipán massza ünnepi tortához

Díszítés marcipán masszából

Díszítés marcipán masszából

Ünnepi tortát készíthetünk, illetve díszíthetünk marcipán segítségével. A marcipán fő összetevői a cukor és a mandula, továbbá glükóz-szirup, kálium szorbát és víz hozzáadásával készül. A minőségi háromszoros marcipán massza három rész cukor és egy rész mandula felhasználásával készül. Egyrészt az előre színezett massza megvásárolható, másrészt a natúr marcipán a nyolc részes Wilton ételfesték gél segítségével kiválóan színezhető. A Wilton festék színező hatása meglepően erős, ezért egy fogpiszkáló segítségével adagolt kisebb mennyiségű gél a marcipán massza átszínezéséhez bőven elegendő. A géllel kezelt massza elnyeri a kívánt szint, ugyanakkor a jól formálható állagát továbbra is megtartja. A szilikon gyúrólapon kinyújtott és a marcipán simító eszköz segítségével egyenletesre simított 3-5 mm vastag marcipán massza alkalmas az ünnepi torta burkolására. A simító eszköz segítségével, a bevonat nagyon pontosan, a már krémmel bekent tortára helyezhető. Ezt követően indulhat a torta egyedi kreatív díszítése.

Kategória
Címkék